Zničte kvasinku změnou stravy

Home / Blog / Zničte kvasinku změnou stravy

Kvasinka- Candida( druh plísně)  Kdo by ji neznal? Projevuje se různě ale nejčastěji známá je ve spojitosti s ženskými potížemi. Opakované záněty, výtoky nebo i svědění intimních partií má většinou tohoto společného jmenovatele.

Miluju sladké dortíky. Ty určitě taky že jo? No která z nás to v sobě nemusí krotit?

Naštěstí já už nějakou dobu nepociťuji ty nezkrotné chutě, které mně přepadaly celý den. Takže se držím od sladkého z uctivé vzdálenosti.

Ne, fakt se nebojím abych nepřibrala nějaké to kilečko 🤣

Je to jednoduché, podařilo se mi zlikvidovat přemnoženou kvasinku ( Candida- druh plísně). Ona tahle kvasinka, není zabiják, ba dokonce je v těle velmi potřebná. Jenže jak je známo, všeho moc škodí a taktéž je to i s ní.

Jak teda poznáme, že se potvůrka přemnožila?

Neodolatelná chuť na sladké aneb -Vyměním auto za kostičku čokolády!Kvasinka se totiž živí cukrem.
Gynekologické potíže- výtok a svědění
Svědění pokožky pod okraji prádla nebo v záhybech a následné flíčky
Často mastné vlasy, akné, lupy a zvýšené pocení
Pokud je napaden sliznice úst, může se objevit bílý povlak na jazyku, kyselý pach z úst a těžko se udržují ústa v čistotě

Těch příznaků kvasinky je mnohem více avšak pokud se ji chcete zbavit nadobro, obrňte se trpělivostí, protože se bez diety neobejdete. Dieta trvá tak 3-6 měsíců a měla by být nedílnou součástí léčby i prevence.

PROTIKVASINKOVÁ DIETA

Léčení kvasinkového onemocnění musí být vždy doplněno protiplísňovou ( protikvasinkovou ) dietou, při které z jídelníčku vymizí především všechny sladkosti a bílá mouka.

Na doporučeních níže uvidíte, že není ovoce jako ovoce a není cukr jako cukr Takže vytisknout a nalepit na nástěnku ať to nespletete. Takhle jsem to udělala já 

Potraviny povolené a vhodné 

Čerstvá zelenina podle ročního období a saláty z ní
artyčoky, avokádo, brambory, brokolice, celer, cibule, cuketa, čekankové puky, černý kořen, červená řepa, česnek, čínské zelí, fazole, fenykl, chřest, karotka, kedlubna, křen, lilek, listový salát, mangold, mrkev, okurky, olivy, paprika, pažitka, polníček, pórek, rajčata, ředkev, ředkvičky, řeřicha, sója, sójové výhonky, špenát, topinambury, zelí ( všechny druhy ).
Houby
houbičky shiitake, hřiby, křemenáče, lišky, smrže, václavky, žampiony.
Ovoce
citróny, grepy, hrušky kyselé, jablka kyselá.
Koření
bylinky, hořčice ( velmi ostrá ), křen, pepř, skořice, sůl, majoránka, ocet, tymián, vanilka.
Živočišné produkty
Jogurt s živými kulturami, maso ( kromě vepřového ), mořské plody, podmáslí, ryby, sýry, tvaroh, vejce, želatina.
Obilí
celozrnné výrobky, chléb kynutý droždím, chléb z kvasu, jáhly, pohanka.
Nápoje
čaj lapacho ( čaj Inků ), čaj maté, čaje ( kromě ovocných čajů ), minerální vody, zeleninové šťávy.
Oleje a tuky
za studena lisované a nerafinované čisté margaríny, rostlinné oleje.
Semena a ořechy
burské oříšky, dýňová semena, kešu ořechy, kokosové ořechy, lískové oříšky, sezamová semena, slunečnicová semena, vlašské ořechy.
Sladidla
mléčný cukr, ( umělé sladidla - aspartam, acesulfam, cyklamát, sacharin )

Zcela nevhodné potraviny

Sladkosti
cukr ( bílý, hnědý, práškový, krystalový ), cukrovinky, hroznový cukr, kandys ( řepný cukr ), koláče, med, ovocný cukr - fruktóza, pudinkový prášek, sirup, sušené ovoce, sušenky, třtinový cukr, umělé sladidla sorbit a xylit, výrobky s cukrem, výrobky z instantního kakaa.

Ovoce
sladké druhy jako banány, hrozny, mandarinky, broskve, kompoty, koncetrované šťávy ( z jablek, hrušek ), konzervované ovoce, džemy.

Zelenina
konzervovaná zelenina, hotové výrobky z brambor, kečup přislazený cukrem, sójová omáčka přislazená cukrem.

Živočišné produkty
Mléko,marinované pokrmy, ovocné jogurty, pokrmy obsahující cukr, mouku a konzervační látky, pokrmy s omáčkami a panádami.

Obilí
bílé mouky, loupaná rýže, obilné klíčky, přípravky na zhušťování omáček, těstoviny z bílé mouky.

Nápoje
alkoholické nápoje ( s výjimkou velmi suchého vína ), instantní a všechny slazené čaje, limonáda a coca-cola.

Tak a ještě několik zlatých pravidel ať víte jak na to 

"Zlatá pravidla" protiplísňové diety 
Zde je krátké shrnutí, na co musíte při této dietě dávat pozor.

Na prvním místě se ve vašem jídelníčku nachází zelenina a saláty - čerstvé nebo šetrně podušené, podle sezónní nabídky.
Vyhněte se konzervám všeho druhu.
Jezte často bílé a kysané zelí, cibuli a pórek, ředkev a ředkvičky, česnek, křen a ostrou hořčici, podmáslí a přírodní jogurt - to jsou vyhlášení "nepřátelé" kvasinek.
Zřekněte se cukru a všech jídel, ve kterých je obsažen;bílé rýže a všech výrobků z bílé mouky.
Občas si pro změnu připravujte jídla z celozrnného obilí,ne však každý den. Celozrnné obilí působí kyselinotvorně.
Zeleninu a saláty čistěte důkladně, abyste zabránili nové infekci.
Zeleninu připravujte šetrným způsobem, aby se zachovaly vitaminy, minerály a jiné zdravé látky, které obsahuje.
Používejte metody jako je dušení, vaření v páře, ohřívání ve varných sáčcích nebo v keramickém nádobí.
Jako koření používejte čerstvé bylinky, solí šetřte.
Pijte v dostatečném množství minerální vodu, čerstvě připravené zeleninové št'ávy, bylinkové čaje, čaj lapacho a maté. Pijte co nejméně kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou silně kyselinotvorné.
Po skončení kůry se stravujte nadále zdravě; mohli jste se mezitím přesvědčit, jak vám dělá tento způsob stravování dobře.

Co říkáte na tuto dietu? Další super tipy a zkušenosti nejen s touto dietou najdete v naší skupině.

Přidejte se ZDARMA do naší FB SKUPINY 

 

Zbavte se KVASINKOVÉ INFEKCE instantní rychlostí a jednou provždy, díky těmto 3 produktům.

Osobně vyzkoušena kůra Jemná péče 10x + čaj na 10dní + gel pro intimní hygienu 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *